top of page

SUPERVISION

Supervision er en processtyret og fordybende dialog, der giver fagpersonen mulighed for at udforske sit fag, sig selv og sin praksis.

Deltageren bringer spørgsmål og udfordringer op fra jobbet, og der arbejdes med refleksion og feedback.

Supervisor hjælper processen på vej ved at  skabe nysgerrighed, refleksion, læring og dermed nye historier og handlemuligheder hos deltagerne.

Supervision giver fagpersonen mulighed for at komme videre i en fastlåst situation, og hjælper til at træffe velovervejet og fremadrettet valg ved at skabe klarhed og overblik.

Supervision handler således ikke kun om den fremlagte sag, men også om de oplevelser, belastninger og følelser, som bliver vakt i fagpersonen i arbejdet med andre mennesker i svære livssituationer.


Supervision kan organiseres som en individuelt orienteret udviklingsaktivitet eller som en gruppeaktivitet.


Ved individuel supervision kan det være en enkel gang hvor, man har en særskilt problematik man ønsker hjælp til. Det kan også være et aftalt forløb, hvor intervallet aftales på forhånd.


Ved gruppesupervision kan hyppigheden variere fra gruppe til gruppe. Ofte vil intervallet mellem møderne være et sted mellem 2 uger og 2 måneder. Der afsættes 2-3 timer pr. gang. En supervisionsgruppe fungere som en udviklingsgruppe og vil med fordel kunne mødes gennem en længere periode. Spilleregler mellem supervisor og supervisionsgruppe aftales ved første gruppegang.

Hvorfor supervision?

Supervision er vigtigt, idet mange arbejdspladser har en travl hverdag, hvor der ikke altid er tid til at reflektere over de processer og metoder der bruges i hverdagen. Der er derfor brug for et sted, hvor der er mulighed for at ¨tale uforstyrret¨og ¨læsse af¨, hvor man kan blive klar på det arbejde man udføre. Endvidere har man mulighed for at fordybe sig i problemstillinger af personlig eller arbejdsmæssig karakter.

Dandelion Parachute Seed

SUPERVISION TIL OFFENTLIGE OG SELVEJENDE INSTITUTIONER?

bottom of page