top of page

GDPR & PRIVATLIVSPOLITIK

Privatlivspolitik for

Heidi Terapi v. Heidi Boserup Jønsson,


Dataansvarlig og kontaktperson:

Heidi Terapi v. Heidi Boserup Jønsson,

Gustav Adolfs Gade 6, 3 tv, DK-2100 Kbh. Ø.

Mob. +45 93 88 02 24

Hjemmeside: www.heidi-terapi.dk

Mail: info@heidi-terapi.dk

CVR. 38393359

Hvad er persondata?

Ved persondata forstås og skelnes der mellem almindelige persondata, såsom navn, adresse, telefonnummer, mailadresse og følsomme persondata, såsom cpr.nummer, helbred, race, religion, seksuel orientering mm. De almindelige persondata er nødvendige for mig at få i forhold til rent praktiske og administrative ting – de gør det muligt for mig at kunne identificere dig blandt mine øvrige klienter, at kunne kontakte dig, hvis det er påkrævet og at kunne afregne med dig på lovlig vis.. Følsomme persondata er de data om dig selv, som du og/eller jeg vurderer er relevante for dit udbytte af dit terapiforløb hos mig og som du selv vælger at dele med mig. For at kunne hjælpe dig bedst muligt, er det nødvendigt og afgørende, at jeg får lov til at vide mest muligt om, hvem du er som menneske. At du giver mig lov til at få et indblik i bl.a. din helbredsmæssige tilstand – både den psykiske og den fysiske – vil på denne måde klæde mig bedst på til at give dig den kvalificerede hjælp og støtte i forhold til de udfordringer/problemer, som du har opsøgt mig for at få. Dit cpr.nummer er ikke relevant for mig


Samtykke er en forudsætning for persondatabehandling.

Ved starten på dit behandlingsforløb hos mig beder jeg dig give mig samtykke til at måtte indsamle, behandle og opbevare dine persondata. Jeg oplyser dig her om hvilke persondata, jeg har brug for fra dig og til hvilket formål og lovgivningsmæssigt grundlag. Jeg behandler kun persondata, som er relevant og nødvendig for dit forløb hos mig og for afregningen heraf. Jeg bruger ikke flere data, end dem, jeg har brug for til det konkrete formål.

jeg er som psykoterapeut underlagt tavshedspligten, hvilket medfører, at vores samtaler er fortrolige og at jeg ikke må videregive de informationer om dig og dit liv, som du vælger at fortælle mig. Jeg indhenter/udveksler ikke persondata om dig med andre med mindre du beder mig om det, og i det tilfælde sker det kun med samtykke med mindre der, foreligger en udtrykkelig undtagelse eller lovmæssig forpligtigelse.

Se: (1)


De persondata, jeg har registreret er til brug for journalføring, hvor jeg efter hver session laver et kort resume/stikord af hvad vi har talt om. Derudover er det til afregningsformål, således at jeg efterlever regler for regnskab og revision. Til journalføring bruger jeg et journalføringssystem som er godkendt af datatilsynet(terapeutbookning).

Dine persondata sælges naturligvis ikke videre eller bruges til reklamemæssige formål. Jeg sammenstiller heller ikke dine persondata med data fra andre aktører, f.eks. fra sociale medier.

Dine rettigheder i forhold til din journal og øvrige persondata

Du kan til enhver tid bede om at få oplyst, hvilke persondata, jeg har registreret om dig, hvad jeg anvender dem til og hvor længe jeg opbevarer dem. Du har ret til at gøre indsigelse mod min behandling af dine persondata. Du har ret til aktindsigt og til at tilføje kommentarer i din klientjournal, hvis du skulle ønske dette. For oplysninger, der ikke er omfattet af din klientjournal, har du ret til at få rettet eller slettet ukorrekte oplysninger. Du har endvidere ret til at få din journal udleveret. Hvis du ønsker at få adgang til dine persondata, tilføje kommentarer, rette i dem eller slette dem, kan du rette henvendelse til undertegnede med rettelser så vil jeg sørge for at de bliver korrigeret.


Du bør informere mig hvis der sker ændringer i persondata i forløbet.

Sker der relevante ændringer i dine persondata undervejs i dit terapiforløb hos mig, beder jeg dig venligst om at informere mig om dette. Du anbefales at informere mig om eventuelle ændringer direkte ved en af dine terapisessioner i min klinik, da dette minimerer graden af overførsel af persondata via telefon, mail mm. og dermed mindskes risikoen for brud på datasikkerheden. Alternativt kan du benytte kontaktoplysningerne ovenfor til at meddele mig dine ændringer.



(1) Alle borgere i Danmark har pligt til at underrette kommunen, hvis de får kendskab til, at et barn eller en ung under 18 år fra forældres eller andre opdrageres side udsættes for vanrøgt eller nedværdigende behandling eller lever under forhold, der bringer dets sundhed eller udvikling i fare.(Serviceloven §154)

Som fagperson eller som offentligt ansat har du en skærpet underretningspligt, der går forud for din tavshedspligt. Hvis du har et arbejde, hvor du er i tæt kontakt med børn og unge, er du særligt forpligtet til at underrette kommunen om din eventuelle bekymring for et barn eller en ung.


Se Ankestyrelsen:

https://ast.dk/born-familie/underretninger/fagpersoners-saerlige-underretningspligt


Som medlem af Dansk Psykoterapeutforening er du yderligere forpligtet af foreningens etikregler, som siger at, fremkommer der oplysninger i terapien om personer under 18 år eller andre umyndige, der giver grund til at antage, at pågældende udsættes for vangrøgt, seksuelle krænkelser eller anden nedværdige behandling eller lever under forhold, der bringer pågældendes sundhed eller udvikling i fare, har terapeuten pligt til at underrette de sociale myndigheder i barnets eller den umyndiges opholdskommune.

bottom of page